< Tekstschrijver fondsenwerving, goede doelen en charitatieve instellingen
tekstschrijver
Home Wat voor tekst? Voor wie? Scherpe tarieven Gepubliceerde artikelen Reacties van klanten Waarom? Garantie! Contact

U BENT NU OP DE PAGINA: TEKSTSCHRIJVER VOOR FONDSENWERVING

Tekstschrijver voor fondsenwerving, goede doelen en charitatieve instellingen

Tekst schrijven voor fondsenwerving is een vak apart. Fondsenwerving vraagt inlevingsvermogen en creativiteit, want vaak moet met verschillende groepen donateurs rekening gehouden worden. Ouders die hun gehandicapte kind bijvoorbeeld niet 'zielig' vinden of patiŽnten die medelijden niet op prijs stellen. Toch moeten emotie en een persoonlijke toon bij fondsenwerving de boventoon voeren om mensen een gift te laten overmaken. Omdat ik al jaren voor uiteenlopende goede doelen schrijf, weet ik precies hoe fondsenwerving werkt - en waarop ik moet letten.

Van mailingbrief tot website gericht op fondsenwerving

Ik schrijf allerlei teksten voor allerlei fondsenwervers en charitatieve instellingen. Uiteraard voeren mailingbrieven voor fondsenwerving de boventoon, omdat de meeste fondsenwervers donaties of nalatenschappen vragen via direct mail. Dat kunnen lange mailingbrieven zijn die twee kantjes beslaan, zoals ik ze schrijf voor AMREF Flying Doctors. Ze kunnen echter ook extreem kort zijn, zoals ik ze schrijf voor CliniClowns. Naast mailingbrieven schrijf en herschrijf ik ook nieuwsbrieven, jaarverslagen en bijvoorbeeld websites gericht op fondsenwerving. Zonodig houd ik ook telefonische interviews met mensen die in de teksten aan het woord moeten komen.

Enkele reacties van fondsenwervers

Iedere tekst is anders en iedere fondsenwerver is anders. Maar het is altijd leuk positieve reacties te mogen ontvangen. Ik heb er enkele voor u verzameld:

fondsenwerver
"Habitat for Humanity werkt al jaren graag samen met Jeffrey. Hij is snel, flexibel, creatief, behulpzaam en vakbekwaam. Als geen ander weet hij hoe je een pakkende mailingbrief in elkaar zet!"
Nicoli Jonkers - Habitat for Humanity


fondsenwerver
"Het prettige was dat toen wij Jeffrey uitnodigden mee te doen aan een pitch, hij met maar liefst vier verschillende invalshoeken kwam. Dit was prettig aangezien het om zo'n specifieke branche gaat waar het soms lastig is je direct in te leven. Complimenten voor de snelheid waarmee alles werd afgehandeld!"
Evelijn van Heuven - Reumafonds

fondsenwerver
"Hartelijk dank voor je snelle levering. Wat ik heel sterk vind is dat de informatie nu heel duidelijk vanaf het begin wordt opgebouwd. Het is heel bruikbaar dat iemand er even fris tegenaan kijkt."
Heifer Nederland

Enkele voorbeelden van andere fondsenwervers

Ik schrijf zowel via reclamebureaus voor fondsenwervers als in directe opdracht. De ene keer gaat het om een vaste opdrachtgever waarvoor ik meerdere mailings voor fondsenwerving per jaar schrijf, bij andere goede doelen gaat het om incidentele of eenmalige opdrachten. Maar ik schrijf of heb geschreven voor bijvoorbeeld:
- AMREF Flying Doctors
- CliniClowns
- Grote Clubactie
- Hersenstichting
- HospitaalBroeders
- IKV Pax Christi
- Mensen met een Missie
- Mensen onder Dak
- Nationaal Ouderenfonds
- NSGK Stichting voor het Gehandicapte Kind
- Oogfonds Nederland
- Stichting AAP
- Zuid-Hollands Landschap

Wat kan ik voor ķw goede doel betekenen?

Deze pagina geeft een algemeen beeld van wat ik als tekstschrijver / copywriter voor fondsenwerving kan betekenen. Wilt u weten wat ik voor ķ kan doen? Bel me dan op(06) 216 90 517. Uiteraard kunt u mij ook een e-mail sturen. Graag tot dan!copywriter

Deel deze pagina met anderen:

Volg mij:

tips freelance tekstschrijver tips freelance tekstschrijver

Jeffrey Rijkhoff - uw freelance copywriter / tekstschrijver voor commerciŽle tekst
voor bijvoorbeeld uw verkoopbrief, brochure of website.

Valid HTML 4.01 Transitional